Vakantie in de winter: de warmste streken van Europa

Vakantie in de winter: de warmste streken van Europa

In de zomer is het vrij gebruikelijk om naar een warm land toe te gaan. Meer en meer mensen kiezen er voor om dit ook in het voorjaar, in het najaar of in de winter te doen. Iets wat goed voor te stellen is; in de winter kan het immers behoorlijk koud in ons land worden. Bovendien worden de dagen steeds korter, waardoor je al snel een somber en bedrukt gevoel kunt krijgen. 

Herken je dit gevoel? Waarom ga je dan niet van een heerlijke zonnige wintervakantie genieten? In de warmste streken van Europa vind je meerdere ideale bestemmingen. 

Málaga 

In de autonome Spaanse regio Andalusië is de populaire badplaats Málaga te vinden. Het gehele jaar door is het in deze badplaats heerlijk vertoeven. Je geniet van veel gezelligheid, van de Spaanse cultuur, van lekker eten én van aangename temperaturen. Zelfs in de winterperiode blijft de gemiddelde temperatuur hier rond de 20 graden schommelen. Dat klinkt heerlijk, niet waar? 

De Algarve 

Wil je nóg iets verder van huis op vakantie gaan? Dan kun je naar Portugal afreizen. Om specifieker te zijn; naar de Algarve in Portugal. In deze regio overwinteren vrij veel Nederlanders en dat is heel goed te begrijpen. Deze regio is prachtig, is gezellig en kent heel veel zonuren. Ook in de winter is het prima uit te houden in de Algarve. Bovendien kun je in de Algarve uit veel leuke dorpjes en steden kiezen. 

De Canarische Eilanden 

Veel mensen kiezen ervoor om in de winterperiode naar de Canarische Eilanden af te reizen. Onder meer Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Palma zijn in de winterperiode geliefd onder toeristen. Iets wat onder meer te danken is aan de aangename temperaturen; de temperatuur blijft hier het gehele jaar door relatief hoog. 

Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere eilanden kiezen. Op al deze eilanden vind je een nét iets ander landschap, andere hotels en een andere sfeer. Ga daarom voor jezelf goed na naar welk Canarisch Eiland jouw voorkeur uit gaat.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *