Reizen en e-bikes

Reizen en e-bikes

E bikes zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan uit ons leven. Ik heb gezien hoe veel mensen zich verzetten tegen de e bike maar eigenlijk is de e bike de nieuwe ultieme manier om van punt a naar b te gaan. Nou zullen veel mensen zeggen dat je niet een e bike kunt nemen in plaats van een traditionele fiets. Het is te duur en al die details zoals “e bike middenmotor beste koop” uitvogelen is teveel werk. Maar de e bike wordt verkeerd gezien door veel mensen. Je moet het niet zien als een vervanging van je fiets. Dat is het natuurlijk wel maar eigenlijk is het veel meer. Het vervangt ook de tram, bus en soms zelfs auto.

Voor korte afstanden kun je toch nog een e bike gebruiken.

Een e bike kun je bijvoorbeeld gebruiken om die 30 kilometer in een fatsoenlijke tijd af te leggen zonder dat je per se helemaal bezweet en moe aankomt. Niemand heeft zin om naast jou te zitten als je onder het zweet zit. Maar het houdt daar niet op. Veel mensen in de stad zoeken elektrische mamafiets middenmotor. Waarom doen ze dat? Omdat in de stad je geen tijd hebt om een ouderwetse fiets te gebruiken. Je speelt squash drie keer in de week en hebt heel erg veel stress van allemaal verschillende dingen. Om dan je transport door de compacte stad wat gemakkelijker te maken kun je een e bike kopen. Dat fietst toch wel een stuk lekkerder weg.

De juiste fiets voor de juiste trip

Maar laten we niet onszelf voor de gek houden. Je kunt een e bike het beste inzetten voor langere afstanden. Zoals bijvoorbeeld van Assen naar Groningen toe fietsen. Waarom die afstand fietsen? Omdat je studenten-OV verlopen is maar je nog steeds niet een huis kunt veroorloven in Groningen. Reviews over Amslod.nl fietsen is een goede start om een voorbeeld te noemen. Je wilt jezelf goed inlichten welke fiets bij jou past als consument. Ikzelf wil bijvoorbeeld een fiets die niet te gemakkelijk gestolen kan worden dus ik wil eigenlijk dat mijn fiets er een beetje lelijk uitziet. Ik heb ook wel studenten hun fiets knalroze of geel zien verven. Dan is je fiets minder aantrekkelijk en kun je gemakkelijker je fiets terug herkennen als iemand hem gestolen heeft. 

Vakantie is ook altijd een goede optie

Maar een van de betere opties voor e bikes is om ze te gebruiken voor een fietsvakantie. Ik ben al heel lang niet meer op een fietsvakantie geweest maar ik heb er wel fijne herinneringen aan. Lekker minimalistisch kamperen. Ik adviseer wel om een fietsvakantie met 2 personen minimaal te doen. Dan kun je toch net effe wat meer goederen meenemen die je de moeite vindt. E bikes zijn goed opties voor fietsvakanties omdat je er veel verder mee kan fietsen. Als je in één dag wel 100-200 kilometer kan fietsen zonder bek af te zijn dan kun je tot wel Italië fietsen in één zomervakantie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *