Je weide draineren om waterschade te stoppen

Je weide draineren om waterschade te stoppen

Het draineren van je weiland is een geweldige manier om waterschade op de lange termijn te voorkomen. Als je weiland voortdurend overstroomt en je er genoeg van hebt, kijk dan eens of drainagebuizen je kunnen helpen om voorgoed van het water af te komen.

De beste manieren om weide overstroming te verhelpen

Om te beginnen, als je veel last hebt van overstromingen in de wei, is het misschien tijd om een professional in te huren. Je kan ook een drainagesysteem in je weide installeren. Deze systemen zijn er in vele soorten en maten en kunnen aan je behoeften worden aangepast. Een andere optie is om meer land toe te voegen zodat het overstroomde gebied sneller kan opdrogen. Als je op zoek bent naar een goedkopere en milieuvriendelijke optie, kan je drainagegoten met gras proberen. Dit zijn speciaal ontworpen greppels die eruit zien als traditionele greppels, maar het voordeel hebben dat ze het water afvoeren naar aangrenzend land (dat als weiland kan worden gebruikt), in plaats van het in je weiland te laten ophopen.

Sommige gebieden kunnen grotere of diepere drainagesystemen nodig hebben, afhankelijk van de ernst van de overstroming. je moet er ook voor zorgen dat er voldoende ruimte is tussen eventuele gebouwen en de plaats waar de greppel komt, zodat deze niet worden aangetast door afvloeiing van zware regenval, zoals overstromingen (wat we gelukkig niet zo vaak mee maken in Nederland). Als je je zeker genoeg voelt om dit zelf te doen, onthoud dan: “Meet twee keer; knip één keer.” Het is beter dan dat iets niet goed past, wat kan leiden tot extra kosten!

Zelf aanleggen of een professional inhuren?

Als je niet bedreven bent in het aanleggen van afwateringssystemen, kan je overwegen een vakman in te huren. De kosten van het inhuren van een vakman kunnen variëren, afhankelijk van het gebied en hoe ingewikkeld je behoeften zijn, maar ze zullen over het algemeen kostenefficiënter zijn dan wanneer je het zelf zou doet. Als u besluit een vakman in te huren, zorg er dan voor dat deze ervaring heeft met het ontwerpen en installeren van waterafvoersystemen in uw weiland en dat hij service en onderhoud verleent na de eerste installatie. Een drainagebuis installeren is niet perse een makkelijke klus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *