Hormoontherapie voor hormonale balans

Hormoontherapie voor hormonale balans

Heb je het gevoel dat je leven in een achtbaan zit? Het ene moment ben je gelukkig en het volgende moment voel je je ellendig. Voel je je ongemakkelijk in je eigen vel? Voel je je meer gestrest dan nodig is? Klinkt dit als hoe je je de laatste tijd voelt, maak dan een afspraak met een hormoontherapeut om je hormoonspiegels in balans te helpen brengen.

Hoe stresshormonen te verminderen

Een van de beste dingen om te doen na een emotionele gebeurtenis is tijd voor jezelf nemen. Het is aan te bevelen om een wandeling te maken, een bad te nemen of een boek te lezen. Als je niet in staat bent om deze dingen te doen, probeer dan kalmerende activiteiten zoals tekenen, zingen of dansen. Hieronder volgen richtlijnen die effectief zijn gebleken voor het verminderen van stresshormonen:

  • Vermijd situaties die je angst verergeren. Voordat je een stressvolle situatie ingaat, vraag jezelf af of je daar wilt zijn en of het het ongemak waard is. Probeer de volgende keer dat je je overweldigd voelt door je angstniveaus jezelf toestemming te geven om niets te doen en gewoon te ontspannen.
  • Ga na wat je angstig maakt en vermijd die triggers zo veel mogelijk. Dit kan moeilijk zijn maar het zal je helpen om de angstaanvallen te verminderen.
  • Leer hoe je je ademhaling onder controle kunt houden en jezelf kunt kalmeren wanneer je je gestrest voelt of overweldigd door emoties zoals angst, woede, verdriet of opwinding. Oppervlakkig ademhalen creëert meer stress in het lichaam dan diep ademhalen doet. Door een paar minuten de tijd te nemen voordat je emotioneel reageert.

Hoe kan een hormoontherapeut helpen?

Een hormoontherapeut kan helpen de symptomen van je hormonale disbalans te verminderen door je symptomen te vergelijken met een lijst van diagnostische tests. Hij/zij zal ook de feedback van andere artsen bekijken om vertrouwd te raken met je aandoening en te zien wat zij hebben gevonden om een prognose te kunnen maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *