Tips om ’s ochtends fit te worden

Tips om ’s ochtends fit te worden

’s Ochtends fit worden voor iedereen lastig (met een aantal uitzonderingen). Toch is het belangrijk om je ochtend fit te beginnen. je zult meer energie en focus hebben om dingen te doen gedurende de dag als je begint met een workout, in plaats van te wachten tot later op de middag of avond. Het zet natuurlijk een positieve toon voor je dag door op de juiste voet te beginnen en ervoor te zorgen dat je fysieke behoeften worden verzorgd. In deze blog lees je hoe het ook mij is gelukt om (soms) de ochtend fit te beginnen.

Je ochtendroutine veranderen en toch dingen gedaan krijgen

De meeste mensen denken dat het moeilijk is om tijd te vinden om te trainen en toch al hun ochtendtaken te kunnen volbrengen. Ik ben het ermee eens dat het een uitdaging kan zijn, maar het is niet onmogelijk! Er zijn veel manieren om je ’s ochtends fit te beginnen en toch nog dingen gedaan te krijgen! Hier zijn wat ideeën:

  • Word 30 minuten eerder wakker dan normaal. Ik weet het, vroeg opstaan is het ergste deel van elke dag. Maar je gaat deze 30 minuten dubbel en dwars terug krijgen! Een korte workout van 20 minuutjes zorgt er al voor dat je fitter je dag begint.
  • Je kunt het thuis doen! Richt een kleine ruimte in uw huiskamer of kelder in waar u kunt trainen. Als je geen geld wilt uitgeven aan dure apparatuur – probeer dan je eigen lichaamsgewicht te gebruiken! Push-ups, sit-ups, dips en yoga zijn allemaal oefeningen die geen apparatuur vereisen. Ook kan je een setje fitness banden aanschaffen. Met deze banden kan je letterlijk alles spieren in je lichaam trainen.
  • Begin gelijk met de training. Als je opstaat trek je een sport-bh en sportbroek aan en je kan al beginnen. 20 minuten later heb je je workout er al op zitten en kan je lekker gaan douchen. Let op mijn woorden, je bent de rest van de ochtend efficiënter met je tijd!

Wat zijn de voordelen van vroeg opstaan om te sporten

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: het laatste kwartier letterlijk in bed liggen en proberen onszelf ervan te overtuigen dat slaap is wat ons lichaam nodig heeft. Het is moeilijk om de gedachte te verdragen om vroeg op te staan en te gaan sporten, maar het heeft veel voordelen! Hier zijn er een paar:

  1. Een positieve toon voor de rest van je dag. Wanneer je wakker wordt, is je lichaam verfrist met energie en motivatie voor de dag die voor je ligt. Een snelle workout voordat je iets anders gaat doen, zorgt voor een goede stemming voor de dag. Je hebt meer kans om de hele dag meer energie te hebben, je beter te concentreren, gemotiveerd te zijn om taken af te maken, enz.
  2. Het lichaam is ’s morgens op zijn efficiëntst. Dit betekent dat uw stofwisseling sneller werkt en u efficiënter calorieën verbrandt, d.w.z. dat u in kortere tijd een betere workout kunt krijgen! Sommige mensen ervaren ook een betere focus als je ’s morgens traint.
  3. Je voelt je gelukkiger en meer voldaan als je ’s ochtends je doelen bereikt! Fit worden in de ochtend is niet gemakkelijk, maar het is te doen met een goede instelling en een efficiënt plan van aanpak.

Het is niet gemakkelijk om ’s ochtends tijd te vinden om te sporten en toch al je taken af te krijgen, maar het kan wel. Je kunt 30 minuten eerder dan normaal opstaan en een korte workout van 20 minuten doen voordat je aan iets anders begint of thuis trainen met lichaamsgewichtoefeningen zoals push-ups, sit-ups, dips en yoga. Daarna snel douchen voor een verhoogde productiviteit! De voordelen zijn dat je je positiever voelt over je dag en meer energie hebt gedurende de dag als je ’s morgens fit begint.

Meer tips over gezondheid? Lees verder in onze gezondheid categorie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *