Wat heeft Groningen te bieden voor een dagje weg?

Wat heeft Groningen te bieden voor een dagje weg?

Groningen is een klein maar fijn stadje. Niet voor niks is de uitspraak ‘Er gaat niet boven Groningen’! De stad heeft veel te bieden. Je kan er makkelijk een dagje shoppen, cultuursnuiven of een combinatie maken van beide. Om het beste uit je dagje weg naar Groningen te halen heb ik hieronder een lijstje gemaakt met mijn tips.

Een koffietje om het dagje Groningen mee op te starten

Je dag lekker beginnen staat gelijk aan een heerlijke koffie op een gezellig plekje. Nu heb je geluk als je je dag start in Groningen, want deze stad zit bomvol leuke koffietentjes. Van de bekendere plekken zoals Coffeecompany tot echte Groninger koffietentjes. Mijn persoonlijke aanrader is om een kijkje te nemen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Dit straatje ligt vlakbij het academiegebouw van de Universiteit van Groningen. Het bruist hier daarom van de studenten die de nodige gezelligheid met zich meebrengen. Ook studenten zijn op hun tijd gesteld op een lekkere cappuccino of espresso. Aan koffiebarretjes geen gebrek!

Cultuur snuiven in Groningen

Groningen mag dan misschien vooral bekend staan om haar gezelligheid en bruisende studentenleven, vergeet niet dat de stad ook veel culturele activiteiten te bieden heeft. Eén van deze activiteiten is natuurlijk een bezoekje aan het Groninger Museum. Een prachtig en modern museum. Het museum heeft vaak tentoonstellingen die aanspreken van jong tot oud. Het museum is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen kijk je je ogen uit. Door de grote variatie aan aanbod, is er voor iedereen wel iets te vinden wat haar aanspreekt.

Als je iets meer wil leren over Groningen, de geschiedenis van de Universiteit en andere wetenschappelijke dan is een bezoekje aan het Universiteitsmuseum een leuke activiteit. Het museum heeft vooral veel te vertellen over de rijke geschiedenis van de Universiteit en haar studenten. Bijvoorbeeld het verhaal van Aletta Jacobs. Een sterke vrouw die er mede voor heeft gezorgd dat vrouwen staan waar ze nu staan. Het mooie verhaal van haar is te bewonderen in het Universiteitsmuseum.

Ben je niet opzoek naar een museum, maar wil je lekker van de buitenlucht genieten? Dan is een bezoekje aan de Prinsentuin echt de moeite waard. De Prinsenhof was vanaf 1594 een verblijfplaats voor de stadhouders. Een prachtig gebouw waar in 1626 ook een tuin bij werd gemaakt. Jaarlijks wordt hier een Dichtersfestival georganiseerd. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Lekker eten en drinken in Groningen

Zoals ik al zei, Groningen staat bekend om haar gezelligheid. Het is een jonge stad met vooral studenten als inwoners. Dit zegt gelijk wat over de terrasjescultuur. In Groningen zijn genoeg plekken te vinden waar je heerlijk kan tafelen of een borrel kan drinken. Wat dacht je van het Poeleplein. Een plein vlakbij de Grote Markt waar verschillende restaurants en café’s een groot terras hebben neergezet. Het bruist hier van de gezelligheid!

Ook zijn er genoeg plekjes om lekker te eten. Lunch of diner, voor ieder moment van de dag zijn er gezellige restaurantjes te vinden. Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken over een maag die gaat knorren 😉

Groningen is een stad die voor ieder wat wils heeft. Je kan je er goed vermaken en heerlijk eten. We hebben het nog niet eens gehad over de vele winkelmogelijkheden die Groningen heeft. Een dagje cultuursnuiven, shoppen of gewoon rondjes lopen met lekker eten en drinken tussendoor, het kan allemaal in Groningen!

Meer tips voor dagjes weg? Lees het in onze reiscategorie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *