Alles wat je moet weten over het gebruik van jute buiten

Alles wat je moet weten over het gebruik van jute buiten

De kans is groot dat je hebt gezien dat jute binnenshuis voor verschillende dingen wordt gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als decoratief element in de woninginrichting. Maar hoe zit het met het gebruik van jute buiten? Is het bestand tegen de elementen? Laten we het eens nader bekijken.

De oorsprong van jute

Jute is een lange, zachte, glanzende plantaardige vezel die gesponnen kan worden tot grove, sterke draden. Het wordt gemaakt van de planten Corchorus olitorius en Corchorus capsularis. Jute is een van de goedkoopste natuurlijke vezels en komt na katoen in de wereldproductie. De vezel wordt vaak gebruikt voor het maken van jute, jute of jute doek. Het wordt ook gebruikt als ondergrond voor tapijt en linoleum. De jute-industrie is een belangrijke bron van buitenlandse valuta voor Bangladesh. In 2009-2010 bedroeg de export van jute 1,37 miljard dollar. Bangladesh produceert meer dan 60% van de wereldproductie van jute. India is de tweede grootste producent met 27% van de wereldwijde jute productie, gevolgd door China met 5%. Andere belangrijke jute producerende landen zijn Pakistan, Thailand en Myanmar. Jute producten kennen een groot aantal toepassingen in de landbouw, de bouw, de verpakkingsindustrie en de verwerkende industrie. Het is ook relatief goedkoop, waardoor het een populaire keuze is voor veel doe-het-zelf projecten.

Jute buiten gebruiken?

Wat betekent dit allemaal voor het gebruik van jute buiten? Nou, het goede nieuws is dat jute eigenlijk heel veelzijdig is en gebruikt kan worden voor allerlei verschillende projecten buitenshuis. Hier volgen een paar ideeën:

-Maak je eigen moestuin markeringen door namen op stroken jute te schilderen of te sjabloneren en ze dan om palen of paaltjes te binden.

-Gebruik jute om je eigen onkruid barrière te maken door het in repen te knippen en die dan rond de omtrek van je tuinbed te nieten of vast te binden.

-Maak je eigen tuinkussens door stroken jute aan elkaar te naaien en ze te vullen met polyester fiberfill.

– Gebruik een jute zak om een kwetsbare plant heen om deze te beschermen tegen de kou of vervelende dieren. 

-Wikkel jute om boomstammen om ze te beschermen tegen knagende dieren als konijnen of eekhoorns.

Toch jute binnenshuis gebruiken?

Bij gebruik binnenshuis kan jute helpen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Het kan ook worden gebruikt om een kamer meer textuur en belangstelling te geven. Jute is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus het is gemakkelijk om de perfecte kleur te vinden die bij je inrichting past. Of je nu op zoek bent naar een nieuw tapijt of gewoon een vleugje natuur wilt toevoegen aan je huis, jute is een uitstekende keuze.

Jute kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren waarop je jute buiten kunt gebruiken! Of je nu een persoonlijk tintje aan je tuin wilt geven of een materiaal nodig hebt dat bestand is tegen de elementen, jute is zeker het overwegen waard. Probeer het dus maar eens – je zult verbaasd zijn hoe nuttig het kan zijn!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *