Zelf een bedrijfsvideo maken of toch beter uitbesteden? 3 handige tips!

Zelf een bedrijfsvideo maken of toch beter uitbesteden? 3 handige tips!

Een bedrijfsvideo is super handig om te hebben en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo kun je nieuwe of potentiële klanten kennis laten met jouw bedrijf, maar is het ook nuttig voor het werken van nieuwe medewerkers. En zo zijn er nog tal van andere redenen waarom een bedrijfsvideo prettig is om te hebben! Maar hoe maak je nou zo’n bedrijfsvideo? Hieronder delen we 3 handige tips. 

  1. Bedenk van tevoren welke boodschap je wilt overbrengen

Als je een bedrijfsvideo gaat maken, is het zinvol om vooraf na te denken wat het doel is van de video. Wil je simpelweg laten zien wat jullie zoal doen of wil je ook een bepaalde boodschap meegeven aan de kijker? Als je dit van tevoren duidelijk hebt, scheelt dat een hoop tijd en moeite in de nabewerking en kun je daar rekening mee houden bij het maken van de opnames. Ook kun je hierdoor alvast nadenken welke scenes je kunt creëren om de boodschap nog duidelijker over te brengen tijdens de promotie video.  

  1. Geef je medewerkers het woord

Mensen maken het bedrijf! Dat is echt zo! Het maakt dus niet uit hoe groot jouw bedrijf is, maar het is wel belangrijk om jouw medewerkers te tonen in de bedrijfsvideo. Niemand zit te wachten op een directeur die de hele video aan het woord is, maar men wilt ook graag zien welke (type) mensen er in het bedrijf werken en waarom precies? Naast het filmen van bepaalde werkzaamheden kan het dus zinvol zijn om medewerkers ook daadwerkelijk aan het woord te laten. Nu alleen nog iemand vinden die dat ook durft!

  1. Laat zien waar het bedrijf zich mee bezig houdt en waar het voor staat

We gaven het zojuist al even aan, maar bij het maken van een bedrijfsvideo is het een slim idee om de kijker een kijkje te geven in de dagelijkse werkzaamheden. Van een gezellig kopje koffie bij de koffieautomaat tot een rondleiding in de fabriek of het kantoor. Verkoopt jouw bedrijf een bepaald product of dienst? Dan is het ook zinvol om te laten zien hoe dit product of dienst tot stand is gekomen en welke werkzaamheden hier zoal bij komen kijken.

Toch liever uitbesteden?

Vind je het toch te ingewikkeld om zelf een bedrijfsvideo te maken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het uit te besteden. Op het internet zijn tal van bedrijven te vinden (zoals Drone Me Away) die deze dienst aanbieden. Onze tip: probeer een aantal offertes aan te vragen, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *