Geld investeren? Dit zijn goede aankopen

Geld investeren? Dit zijn goede aankopen

Wil je je geld investeren? Dat is vaak een slimme zet, omdat het tegenwoordig maar weinig loont om je spaargeld enkel op de bank te houden. Gelukkig kun je je geld op verschillende manieren investeren, om er vervolgens rendement uit te halen! Dit zijn verstandige aankopen.

Sieraden

Wil je graag fysieke producten aanschaffen van je geld? Dat is begrijpelijk: zo heb je de waardevolle items direct in bezit, en gaat het bijvoorbeeld niet om een digitale investering met een abstract karakter. Je kunt eraan denken om luxe sieraden te kopen, zoals een gouden ketting. Veel sieraden, bijvoorbeeld van goud, kennen een vaste waarde die vrijwel gelijk blijft. Daarom is dit een veilige manier om geld te investeren. Ook een kleiner sieraad is een investering waard, zoals een gouden zegelring. Met name als je het sieraad niet draagt, en de staat dus uitmuntend is, blijft de waarde vrijwel gelijk.

Goud

Waar we het hierboven over (gouden) sieraden hadden, kun je ook onbewerkt goud kopen. Denk aan goudstaven, met een vaste prijswaarde. Dit kan wel behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, als je er veel koopt. Ook wil je het veilig kunnen opbergen, in een kluis bijvoorbeeld. Denk hier vooraf goed over na: waar wil je goud bewaren? Als je hier een plek voor hebt ingericht, kun je het goud aanschaffen. Er blijft altijd vraag naar goud, wat maakt dat het een juiste investering is.

Beleggen

Wil je dat de waarde van je geld stijgt? Dan kun je denken aan beleggen. Je kunt dit voor je laten doen, mocht je er geen weet van hebben. In dat geval zet je enkel je geld in, en wordt dit voor jou verdeeld. Maar het is vaak wel interessanter om zelf te bepalen waarop je je geld inzet, door je hierover in te lezen en op het juiste moment het geld in te zetten. Hier gaat echter wel behoorlijk wat tijd in zitten: bedenk of je dit ervoor over hebt. Voor wie hier echt in wil duiken, zijn er ook verschillende cursussen te volgen.

Crypto

Veel mensen investeren hun geld in crypto. Je kunt bepaalde cryptomunten kopen, zoals Bitcoin. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere, minder bekende munten. Let wel: er zit altijd een risico in investeren in crypto, aangezien de waarde van munten plotseling kan dalen. Doe hier daarom goed onderzoek naar en zorg dat je echt verstand hebt van crypto, voordat je je geld erop inzet. Zo kom je niet zomaar voor onaangename verrassingen te staan.

Vastgoed

Heb je flink wat geld te besteden? Dan is het een optie om te investeren in vastgoed. Koop een of meerdere panden op, om deze vervolgens te verhuren. Hier komen natuurlijk wel de nodige randvoorwaarden bij kijken: jij bent als huurbaas bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het onderhoud aan de woning. Mocht je dit zien zitten, of een manier bedenken om dit uit te besteden, dan is investeren in vastgoed over het algemeen een slimme financiële zet.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *