Waarom een afklickkliniek in het buitenland beter is

Waarom een afklickkliniek in het buitenland beter is

Als je de regie over je leven weer in handen wilt nemen en hulp zoekt bij een verslaving, dan kun je overwegen om naar een kliniek in het buitenland te gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar een afkickkliniek Zuid-Afrika. Door dit te doen, betekent dit dat je de beslissing hebt genomen om professionele hulp in te schakelen. Verslaving en onderliggende problemen kunnen in dergelijke behandel faciliteiten worden behandeld. Het is nog beter als je een kliniek kunt vinden die u een goed uitzicht kan bieden, zodat je tot rust kunt komen. Er zijn een paar redenen waarom afkickklinieken in het buitenland, vooral in Zuid-Afrika, beter zijn.

De arbeiders zijn bereid om te helpen

In een verslavingskliniek vind je een psychiater, klinisch psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Zij vormen de therapie staf van veel revalidatiecentra. Je hoeft je geen zorgen te maken over het proces, omdat het allemaal ervaren professionals zijn. De professionals komen uit Afrika en andere landen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over taalbarrières omdat ze Engels kunnen spreken. Daarom is een basiskennis van de Engelse taal vereist als je wilt stoppen met je verslaving. Uiteraard kun je ook privé-chats in het Nederlands hebben met een Nederlandse behandelaar in hun herstel faciliteit in Zuid-Afrika. Het is natuurlijk altijd beter om Engels te kunnen spreken als je naar het buitenland gaat.

Ze hebben een duidelijk behandelproces

Het revalidatiecentrum van je keuze biedt een breed scala aan verslavingstherapieën. Je kunt worden opgenomen in elk revalidatiecentrum dat je vertrouwt. Zodra tijdens het intakeproces duidelijk wordt wat voor soort verslaving je hebt, wordt alles daarop afgestemd. De gemiddelde verblijfsduur in de behandelinstelling in Zuid-Afrika is zes weken. Je kunt worden behandeld in groepstherapie en zelfs een-op-een consulten met de experts. Er zijn ook zelfhulpgroepen die ’s avonds bezocht kunnen worden. Elke patiënt in een Zuid-Afrikaanse revalidatiecentrum krijgt ook een persoonlijke therapeut. Het doel van de behandeling in de afkickkliniek in Afrika is om inzicht te krijgen in je verslaving. Zij stellen een passende langdurige behandeling voor je op als zij de oorzaak van je verslaving achterhalen. Ze kunnen zich concentreren op schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie om je verslaving te stoppen. Ze zullen de grondoorzaken van je verslaving achterhalen. Zij zullen vragen stellen over je omgeving die van invloed kunnen zijn op je verslaving. Meestal zullen ze vragen stellen over iedereen die bij je leven betrokken is, inclusief werk, school, buurt, religie en cultuur.

Ze hebben een eenvoudig betalingsproces

Als je ervoor kiest om in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek te worden behandeld, kan je zorgverzekering de kosten mogelijk volledig dekken. Wel kan het zijn dat er een minimaal eigen risico is vanuit de basisverzekering. Als je je eigen risico nog steeds niet hebt betaald, betekent dit dat je eerst het eigen risico moet betalen. Zodra het eigen risico is voldaan, neemt de medische verzekeringsmaatschappij de rekening op zicht. Het revalidatiecentrum in Afrika is daardoor mogelijk gedekt zonder dat er een aanvullende verzekering nodig is. Je bent echter verantwoordelijk voor het dekken van de kosten van je ticket en voor eventuele verdere persoonlijke bijdragen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *