Een Belgische Tripel zelf thuis brouwen

Een Belgische Tripel zelf thuis brouwen

Wie aan een speciaal biertje denkt, denk natuurlijk al snel aan belgië. Niet voor niets is belgië één van de grootste landen als het gaat om de productie en ook export van speciaalbier. Ben jij ook zo gek op speciaalbier, dan is het natuurlijk super leuk om je eigen belgische tripel zelf thuis te kunnen brouwen. Waar veel mensen het idee hebben dat dit echt een flink proces is, welke alleen is weggelegd voor de professionele bierbrouwers, is dat allang niet meer het geval. Wist jij, dat je namelijk heel gemakkelijk zelf thuis je eigen biertje kunt brouwen? Hoe je dat kunt doen en hoe het verder in z’n werk gaat, vertellen we je in dit artikel.

Wat heb je nodig?

Voordat je bier kunt brouwen, heb je natuurlijk een recept nodig. Een recept kunt je tegenwoordig eenvoudig van het internet halen en is dus geen enkel probleem. Ten tweede heb je uiteraard de ingrediënten nodig om je bier te kunnen brouwen. Dit wordt vaak een wat grotere uitdaging, want laten we eerlijk zijn, waar haal je het allemaal vandaag? Kortom, een kant en klaar pakket van wortbrouwer.nl is dus vele malen handiger. In dit pakket zit letterlijk alles wat je nodig hebt. Zo kun je dus direct aan de slag en hoef je niet eerst nog langs de winkel om van allerlei verschillende spulletjes te moeten halen.

Hoe lang duurt het brouwen

Het brouwen middels je eigen tripel bierbrouw recept zelf duurt niet zo heel lang, wel is het zo dat je even geduld moet hebben, aangezien het bier na de eerste paar stappen een tijdje moet gisten. Dit proces kan tot wel enkele dagen duren, waardoor je dus in de tussentijd niet verder kunt. Houd er daarom ook rekening mee, dat wanneer jij een biertje wilt brouwen om te serveren op bijvoorbeeld je verjaardag, je hier wel tijdig mee begint. Er wil namelijk nog wel eens een misverstand ontstaan over het feit dat het in een dag klaar is. 

In theorie klopt het ook, want de belangrijkste stappen, die voer je in het begin uit, daarna is het vooral het natuurlijk proces wat de rest moet doen. Dus wil jij binnenkort een eigen gebrouwen biertje serveren op een feestje, dan is het wel belangrijk dat je tijdig begint met het brouwen van het bier. Het zou natuurlijk vervelend zijn wanneer blijkt dat je hier geen rekening mee hebt gehouden en dus niet voldoende in huis hebt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *