Zorgverzekering en op vakantie? Zo werkt het!

Zorgverzekering en op vakantie? Zo werkt het!

Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarbij kun je in het buitenland ook altijd onverwacht ziek worden, waardoor je medische zorg nodig hebt. Met een passende zorgverzekering ben je zeker van de juiste hulp wanneer je bijvoorbeeld een virus oploopt of een ongeluk krijgt. Maar wat vergoedt de zorgverzekering precies wanneer je in het buitenland bent? En wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis? In dit artikel leggen wij het je allemaal uit!

Begin bij de juiste basisverzekering

Een goede basisverzekering zorgt ervoor dat je terecht kunt bij zorgverleners wanneer je medische klachten hebt. De basisverzekering vergoedt ook de medisch zorgkosten in een ander land, zoals tijdens een vakantie in het buitenland. Wees je wel bewust dat dit alleen geldt voor zorg, behandelingen of medicijnen die niet kunnen wachten tot je terug bent in Nederland. Binnen de basisverzekering zijn er twee soorten polissen die je kunt afsluiten: de naturapolis en de restitutiepolis.

Met een naturapolis kun je alleen terecht bij zorgverleners die een contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Hebben ze dit niet, dan moet je een deel van de zorgkosten zelf betalen. Met een restitutiepolis ben je niet gebonden aan deze contracten, maar ben je altijd vrij om te kiezen uit alle ziekenhuizen en zorgverleners. Je krijgt een volledige vergoeding van de zorgkosten, ongeacht welke zorgverlener je kiest. Voor een restitutiepolis betaal je wel een hogere maandelijkse premie dan voor een naturapolis.

Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door, zodat je precies weet welke zorgkosten wel en niet gedekt zijn!

Kijk naar een aanvullende reisverzekering

Het kan zomaar voorkomen dat je extra medische zorg nodig hebt tijdens je vakantie in het buitenland. Om jezelf voor alle risico’s in te dekken is het slim om een reisverzekering voor jouw vakantie af te sluiten. Bij een reisverzekering krijg je een hogere dekking dan alleen met een standaard zorgverzekering. Zo worden bijvoorbeeld ook de kosten voor langer verblijf en het opnieuw boeken van een vlucht vergoedt wanneer je vanwege ziekte de reis aan moet passen. Een reisverzekering kun je het gehele jaar afsluiten, dus op ieder moment, wat heel handig is!

Reis jij vaker dan eenmaal per jaar naar het buitenland? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering, zodat je het hele jaar door verzekerd bent voor hulp en vervoer tijdens de vakantie. Zo kun je onbezorgd genieten van een prachtige tijd in het buitenland.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *