De beste tuin van de zomer

De beste tuin van de zomer

Van de tuin zegt men dat het als het verlengde van de woonkamer moet worden gezien. In de tuin heb je de ruimte om uit te rusten van het werk, hebben je kinderen de mogelijkheid te spelen met vrienden en vriendinnen, enzovoorts. Hoe haal jij het maximale uit de tuin? Denk bijvoorbeeld na over een zwembad in de tuin, waarbij je de keuze hebt uit een opblaasbaar model en een variant in een aluminium frame. In dit artikel lees je meer over de beste tuin voor de komende zomermaanden. In plaats van een zwembad in de tuin, zou je ook een buitendouche kunnen overwegen. Het biedt je een plek om af te koelen aan het eind van een zomerdag. Heb jij er al eens naar gekeken? 

Tuin met verschillende vormen van luxe 

De beste tuin van de zomer kent verschillende vormen van luxe. Reeds werden twee voorbeelden gegeven: een zwembad en een buitendouche. Een zwembad hoeft niet duur te zijn, wanneer je kiest voor een zwembad in opblaasbaar model. Je bestelt deze zwembaden voor maximaal een paar honderd euro. Duurder wordt het wanneer je voor een inbouwzwembad kiest. Niet alleen zijn deze modellen duurder; ze nemen doorgaans ook meer ruimte in beslag. Een buitendouche vergt enige aanpassing aan het leidingnetwerk in de tuin. Je zou ook voor een model met een watertank kunnen kiezen, maar deze moet regelmatig worden bijgevuld. Niet de luxe die je wenst in de beste tuin voor de zomermaanden. 

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheid om een (opblaasbare) jacuzzi in de tuin te plaatsen. Het voordeel hiervan ten opzichte van een zwembad is dat je de jacuzzi het hele jaar door kunt gebruiken. Het warme water biedt je ook in het najaar en de winter ontspanning.

Zorg voor kleur in de beste tuin voor de komende zomer 

Niet alleen is het wenselijk dat je tuin verschillende vormen van luxe kent. Kijk ook naar mogelijkheden om de tuin van meer kleur te voorzien. Het helpt wanneer je het bestaande terras iets verkleint, om hier vervolgens een nieuwe border te creëren. De border kun je vullen met verschillende soorten groen. Denk aan heesters, wellicht een klein boompje en een aantal kruipers. Bij het kiezen van het groen voor de border is het belangrijk rekening te houden met de periode waarin ze bloeien. Sommige heesters staan in het voorjaar in bloei, anderen pas in de zomer of het najaar. Door voor een combinatie van planten te kiezen die op verschillende momenten in het jaar in bloei staan, heb je het hele jaar door plezier van je tuin. 

Kleed je terras of veranda aan 

Maak van het terras of de veranda in je tuin een hele gezellige plek, waar je de dag begint met een ontbijt en eindigt met een barbecue of een goed glas wijn. Leg een buitenkleed op het terras, kies voor een combinatie van vrolijke bloempotten en vergeet ook de verlichting in de tuin niet. Je hoeft geen elektricien te zijn om zelf verlichting aan te kunnen leggen. Er zijn handige systemen verkrijgbaar, die het heel eenvoudig maken. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *