Goede spellen voor je hersenen

Goede spellen voor je hersenen

Bordspellen zijn enkele van de beste logische spellen die je kunt spelen en die goed zijn voor je hersenen. Deze spellen bieden vaak situaties waarin je je tegenstanders vakkundig te slim af moet zijn. Een schaakspel is slechts een van de vele leuke en logische spellen die je kunnen helpen ontwikkelen hoe je geest logische problemen verwerkt en formuleert. Andere spellen met op logica gebaseerde gameplay zijn backgammon, monopoly, mancala, chutes en ladders, cashflow 101 en meer. Bij sommige bordspellen zijn slechts twee spelers betrokken, terwijl bij andere spellen maximaal acht spelers in één spel kunnen spelen. Daarnaast is het van belang dat je investeert in een goed bordspel zodat je de spellen goed kunt spelen samen met de betrokkenen. Een bordspel van goede kwaliteit kan spelers helpen meer aangemoedigd te worden en wedstrijden intenser te maken, wat leidt tot betere prikkels voor je hersenen.

Backgammon

Backgammon is een beroemd bordspel waarbij twee spelers nodig zijn om het spel te spelen. Dit bordspel is uitgevonden in 3000 voor Christus, waardoor het een heel stuk ouder is dan schaken. Backgammon spelregels zijn heel gemakkelijk te leren. Het doel van dit spel is om te concurreren met de andere speler om als eerste al zijn stukken van de tafel te verwijderen, wat ook wel aftekenen wordt genoemd. Dit bordspel heeft in totaal 30 stukken bestaande uit 15 zwarte en 15 witte stukken. Met dit bordspel kun je je geheugen verbeteren. Afgezien daarvan kan de logische vereiste van dit spel je ook helpen bij het verbeteren van je cognitieve vaardigheden, zoals strategieën voor het oplossen van problemen.

Schaken

Schaken is ook een soort bordspel waarbij twee spelers betrokken zijn. Dit is een vrij oud bordspel dat dateert uit de achtste eeuw in India. Dit bordspel bestaat in totaal uit 32 stukjes. Elk schaakstuk heeft een specifieke bewegingsvrijheid en rol. Elke speler bestuurt 8 stukken bestaande uit een koning, koningin, lopers, 2 ridders, 2 torens en 8 pionnen. Het doel van het spel is om de koning in een hoek van schaakmat te krijgen. Schaken is een zeer nuttig spel, omdat het helpt bij het verbeteren van je hersenfunctie, geheugen en cognitieve vaardigheden, probleemoplossende vaardigheden, strategisch denken en aandacht voor detail. In dit spel kun je ofwel winnen na een zeer lange wedstrijd die uren kan duren, ofwel gewoon in twee zetten. Schaken is een heel gemakkelijk bordspel om te leren, maar extreem moeilijk om onder de knie te krijgen. Iedereen kan dit spel spelen, maar er is een genie voor nodig om wereldkampioen te worden in dit bordspel.

Monopoly

Monopoly is een van de bekendste familie bordspellen die vrij eenvoudig te spelen leek te zijn, maar laat je niet misleiden, want monopolie heeft een van de meest gecompliceerde regels in vergelijking met andere beroemde bordspellen. Monopoly kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers, wat het een perfect familiespel maakt. De essentie van het spel is om geld te verdienen en rijk te blijven terwijl de andere spelers failliet gaan. Het hoofdthema van dit spel is onroerend goed; spelers zullen stukken eigendom kopen en hun monopolie op onroerend goed opbouwen. Monopoly kan je helpen meer te weten te komen over het verdienen, uitgeven en investeren van geld in onroerend goed, terwijl je tegelijkertijd de winst beschermt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *