Daarom is het zo fijn als de zomer weer begint!

Daarom is het zo fijn als de zomer weer begint!

Word jij er ook altijd zo blij van als de zomer weer op het punt van beginnen staat? Er is geen seizoen dat bij zo’n groot deel van de bevolking voor zoveel blije opwinding zorgt als de zomer, zeker nu de winters bepaald geen Elfstedentocht-materiaal meer zijn. De zomer, dat is het seizoen waarin er dingen gaan gebeuren. Waarin het leven er anders uitziet dan in de rest van het jaar. Waarin we volop kunnen gaan genieten, en de hele wereld blijer lijkt te zijn. Wat zijn jouw redenen om je te verheugen op de zomer?

Eindelijk weer lekker op een terrasje

Zodra de zon een beetje door wil schijnen, en dat is vaak in de lente al het geval, zie je ze overal weer opgebouwd worden: de terrasjes die we in de herfst en winter hebben moeten missen. En binnen no time zitten ze ook weer vol, zeker als er in het zonnetje aangename temperaturen worden bereikt. Niets heerlijkers dan op een fijn terras bijkletsen met dierbaren, terwijl je ondertussen ongegeneerd mensen kunt kijken, onze nationale sport. Dit is ook de tijd dat je weer van drankjes kunt genieten die je een tijdje uit het oog bent verloren. Een fruitige rose wijn, die zo heerlijk bij de zomer past. Of die lekkere zomerse cocktail, waardoor het direct feest is. Een gekoelde witte wijn of juist een groot glas frisdrank; allemaal drankjes waar je aan de winter misschien niet snel aan denkt, maar die in de zomer extra lekker smaken.

De zomerkleding weer uit de kast

Nog een reden om blij te worden als de zomer op het punt van beginnen staat: de zomerkleding kan weer uit de kast worden gehaald. Veel mensen vinden dit heerlijk, al is het maar omdat zij hun winterkleding na al die maanden behoorlijk zat zijn geraakt. Bovendien is zomerkleding vaak wat kleurrijker dan de kleding die we in de winter dragen. En ook dat is meteen goed voor je humeur!

De vakantie komt eraan

De start van de zomer betekent voor heel veel mensen ook dat de zomervakantie nu echt in zicht is. Nog een paar weken doorzetten, en dan is het zover. Voor de meeste mensen geldt dat de zomervakantie de langste vakantie is die zij in een jaar hebben. Niet zo vreemd dus dat er al een tijdje naar wordt uitgekeken, en het heerlijk voelt als de zon weer stevig begint te schijnen. Die vakantie laat nu echt niet lang meer op zich wachten!

Lekker veel licht

Een reden waarom we zo van de zomer houden waar we nauwelijks stil bij staan, is de overvloed aan daglicht die we in deze tijd hebben. Door een tekort aan daglicht, waar we in de winter best last van kunnen hebben, kun je somber en moe worden. Naarmate de dagen steeds een stukje langer beginnen te duren, het steeds een stukje langer licht is, zal je zien dat je lekkerder in je vel begint te zitten. Je krijgt weer wat meer energie, je humeur gaat erop vooruit. Iedereen is vrolijker als de zon schijnt, zo lijkt het, en dat is ook echt zo: dat zonlicht doet wonderen voor ons humeur na al die donkere maanden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *