Motor huren op vakantie

Motor huren op vakantie

Als je naar het buitenland op vakantie gaat, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van een land zien. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je dan iets hebt om van plek tot plek te vervoeren. En er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om rond te kunnen reizen, denk maar aan het openbaar vervoer, want dat wordt met de jaren beter ontwikkeld, maar een nadeel aan het openbaar vervoer is natuurlijk dat je daar afhankelijk van bent. En uiteindelijk kan je door het gebruik van openbaar vervoer ook veel minder zien dan dat je misschien voor ogen heeft. Dan zou je nog kunnen denken aan een auto, want met een auto ben je veel vrijer en mobieler dan het reizen met openbaar vervoer, maar wil je tijdens je reis nog meer een ultiem gevoel en een gevoel van vrijheid, kiest dan een voor een vakantie met een motor. 

Soms is het heel makkelijk om je eigen motor mee te nemen op vakantie als het vanaf de startlocatie makkelijk aan te rijden is en als je niet met het vliegtuig of iets moet. Maar waar moet je nou allemaal op letten als je een motor wilt huren op locatie in het buitenland. Maar kijk van te voren wel wat voor soort model je wilt huren, kijk eens naar dit model royal enfield continental gt, maar kijk ook eens naar dit model BMW R nine T performance. 

Onderdelen motor

Als je op vakantie gaat, denk dan vooraf ook goed of de onderdelen nog in orde zijn van jouw eigen motor, maar check het ook even als je een motor op locatie gaat huren, want je wilt uiteraard niet dat er halverwege de rit wat gebeurt en dat je je reis niet kan hervatten. Zo zijn er genoeg onderdelen waar je aan zou moeten denken, denk bijvoorbeeld aan de motor stuur, de gashendel motor, de handvatten van de motor, de stuurspiegels van de motor, de stuurschakelaar van de motor, de motor koppeling en de hendels, maar een koppeling voor de stuur moet ook niet vergeten worden. En de koppeling is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van een motor.

Als je wilt weten of je stuurkoppeling nog goed in orde is voordat je op vakantie gaat, je vindt je koppeling achter het linker handvat op je stuur en het schakelpedaal zit achter je linkervoet. Druk het schakelpedaal één positie naar beneden om de motor te kunnen starten en om de eerste versnelling aan te kunnen zetten. De overige versnellingen bereik je door je voet naar boven te bewegen. 

Belangrijkste onderdeel

Het is wel belangrijk voordat je op vakantie gaat, dat je goed verzekerd bent, want als er toch iets gebeurt met je motor dan is het fijn als je goed verzekert bent. Zorg er dus voor dat je goed verzekert bent voor het rijden in het buitenland. Handig is wel om de motor thuis alvast te reserveren en om dan een verzekering af te sluiten. Dan weet je zeker dat je met voldoende dekking en een goede verzekering op reis gaat. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *