Maak je tanden weer mooi wit

Maak je tanden weer mooi wit

Witte tanden ogen mooi en gezond. Helaas heeft niet iedereen een even wit gebit. Dit kan gewoon in je natuur zitten maar het is ook mogelijk dat je tanden verkleuren door bepaalde dingen die je eet of drinkt of omdat je misschien wel rookt. Als je veel koffie en thee drinkt dan laten deze dranken nog wel eens een bruine aanslag achter op de je gebit die je er met poetsen echt niet zomaar even afkrijgt. 

Welke manier kies jij om je tanden witter te maken? 

Wil je graag dat je tanden iets witter zijn? Dan kun je diverse middelen gebruiken om dit te bewerkstelligen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een speciale whitening pen of tandpasta en bestaat er ook poeder om je tanden witter te maken of spoel je met een apart soort mondwater dat daarvoor ontwikkeld is. 

Kies voor speciaal mondwater

Een goed voorbeeld van een dergelijk mondwater is dat van Dr. Brite, in de Coco Chai smaak. Dit mondwater is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige tanden en ontstoken tandvlees en werkt op basis van kaneel, kruidnagel, kardemom en kokosolie. Deze combinatie zorgt ervoor dat het mondwater een ietwat exotische smaak krijgt en heel goed te gebruiken is bij irritaties of problemen in de mond. 

Kokosolie en zeezout voor wittere tanden

In het mondwater zitten enkel natuurlijke ingrediënten waaronder een combinatie van kokosolie en zeezout. Deze zorgt ervoor dat je tanden na het spoelen met het mondwater ook witter worden. De bestanddelen helpen ook tegen de vorming van schadelijke bacteriën die voor een slechte smaak in de mond kunnen zorgen. Het mondwater verzacht en hydrateert de mond meteen na het gebruik. 

Kies voor mondwater zonder alcohol of SLS

Liever mondwater met een andere smaak dan de kruidige versie? Kies dan voor het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. De naam zegt het feitelijk al: het mondwater zorgt voor een gezonde mond én gebit zodat je een stralende glimlach krijgt. Aan het mondwater zijn alleen gezonde ingrediënten toegevoegd zodat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele bijwerkingen. Er zit geen alcohol of SLS in omdat deze hulpstoffen geen meerwaarde hebben. 

Hoe werkt mondwater voor je gebit? 

De mondspoeling is fris van smaak en zorgt ervoor dat je mond direct na het spoelen helemaal fris aanvoelt. Wat doet het nu voor je tanden denk je wellicht? Omdat het mondwater op basis van actieve zuurstof werkt, zorgt het voor een minder droge en goed gehydrateerde mond. De aanwezigheid van fluoride maakt je tanden witter zodat je een gezond gebit kunt laten zien als je lacht. Fluoride beschermt daarnaast je tanden tegen gaatjes dus die dubbele werking is alleen maar goed te noemen. 

Biologisch bleken met behulp van tandpoeder

Je tanden kun je op chemische wijze laten bleken. Nadeel daarvan is dat dit ook een ongunstig effect kan hebben op je gebit of algehele gezondheid en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Heb je de nodige verkleuringen op je tanden die bijvoorbeeld ontstaan zijn door het eten of drinken van bepaalde voedingsmiddelen of door roken? Dan kun je met het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden je gebit op een natuurlijke manier bleken. 

Herstel de oorspronkelijke kleur van je tanden

Het tandpoeder bevat enkel natuurlijke ingrediënten zodat je je gebit niet beschadigt tijdens het bleken. Bij regelmatig gebruik (eerst intensief en later alleen ter onderhoud) zorgt het poeder ervoor dat de oorspronkelijke kleur van je tanden hersteld wordt en dat je deze daarna ook behoudt. Omdat het poeder zachter is dan het tandglazuur wordt dit niet beschadigd en haal je tandplak en vlekken er veilig mee weg. Je tanden worden er glad van en je kunt het poeder ook gebruiken als je vullingen, kronen of bruggen hebt. 

Hoe bleken je tanden met een whitening pen? 

Met de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool kun je je tanden tot wel vier tinten witter maken. Het middel is volledig natuurlijk en er zijn geen mogelijk schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide aan toegevoegd dat vaak zit in producten waarmee je iets kunt bleken. De pen bevat actieve houtskool en natriumbicarbonaat die ervoor zorgen dat je tanden witter worden, al tijdens het gebruik. Zitten er vlekjes of verkleuringen op je tanden? Dan kun je die met behulp van de pen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. 

Wat kan flossen voor de kleur betekenen? 

Ook door te flossen kun je je tanden witter maken. Daarvoor kies je dan wel speciale flosdraad zoals de Dentek Floss en Picks voor witte tanden. Met de boogjes om te flossen kom je overal bij in je mond om de tanden te reinigen en krijg je direct een frisse adem die langdurig naar mint ruikt. Daarnaast zijn ze zacht voor het tandvlees en verwijder je er ook plak mee. De boogjes werken met draad met kristallen die speciaal ontwikkeld zijn om je tanden witter te maken en je tong ook nog eens goed te reinigen. 

Wat kan goed poetsen doen? 

Ook door je tanden goed te poetsen met een speciale tandpasta kun je ze witter maken. Hiervoor zijn speciale whitening tandpasta’s te koop maar deze willen nog wel eens chemische hulpstoffen bevatten en die zijn niet zo gezond voor je mond en tanden. Dit probleem heb je niet als je kiest voor Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. 

Deze tandpasta bevat actieve houtskool waarmee je de tanden witter maakt. Deze is echter in een niet al te hoge concentratie toegevoegd waardoor de tandpasta niet zo schurend werkt en de tanden en het glazuur niet beschadigt.

Geen beschadigingen aan het tandglazuur

De RDA-waarde (die geeft aan hoe schurend het middel is) is laag zodat je geen glazuur kapot poetst en er zit ook fluoride in zodat je tanden goed beschermd worden tegen gaatjes. Omdat het een volkomen natuurlijk product is mag je de tandpasta iedere dag gebruiken om je gebit mee te reinigen en je tanden witter te maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *