Alles wat je moet weten over de avocado plant

Alles wat je moet weten over de avocado plant

De avocado is een veel gegeten vrucht en heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. In vele gerechten zie je tegenwoordig wel avocado zitten, of het nu om diner, lunch of ontbijt gaat. Deze sterke opmars aan populariteit is niet geheel zonder reden, de vrucht is namelijk zeer lekker en gezond. Maar, wist jij dat je de avocadopit kunt planten en dat hier een plant uitgroeit? In dit artikel gaan we hier dieper op in en behandelen we enkele veelgestelde vragen rondom de avocado plant

Avocado plant groeien 

We beginnen met: hoe moet je een avocado plant laten groeien? Je kunt namelijk niet simpelweg de pit in de grond planten en een beetje water toevoegen. Nee, het proces van een avocado plant laten groeien zit iets ingewikkelder in elkaar. Volg het onderstaande stappenplan om je eigen plant te kweken. 

  1. Verwijder de pit uit de vrucht.
  2. Doe vervolgens de pit in een bakje met water en laat deze een paar uur weken. Verwijder de pit weer uit het bakje en haal de donkere vlies van de pit af. 
  3. Pak een stukje WC-papier en wikkel de pit in het papier, besprenkel het vervolgens nog met een klein beetje water. Niet met teveel water, want dan gaat de pit beschimmelen. 
  4. Plaats de pit met papier in een luchtdichte zak. 
  5. Nu is het wachten tot de pit gaat ontkiemen, controleer regelmatig of dit al het geval is. 
  6. Zodra de pit is ontkiemt plaats je de pit op een potje met water, er zal nu vanzelf een steeltje uitgroeien. Zodra dit gebeurd is verpot je de pit naar een pot met grond. 
  7. Nu is het een kwestie van goed verzorgen en je avocado plant zal vanzelf naar grote hoogte groeien. 

Wanneer je avocado plant snoeien? 

Door je avocado plant te snoeien zal de plant voller gaan groeien. Iedere keer als de plant 6 centimeter gegroeid is dien je de nieuwste bladeren die aan de bovenkant zitten te snoeien, dit noemen we ook wel toppen. Snoei ook bladeren die geen of nauwelijks zonlicht krijgen. Door dit te doen zul je merken dat je avocado plant steeds groter en steeds voller begint te groeien totdat je een prachtige plant hebt. 

Hoe vaak geef je een avocado plant water? 

Indien je ervoor kiest om een avocado plant binnenshuis te plaatsen dien je het intensief te verzorgen. Wekelijks heeft de plant tot wel 2 x water nodig. Overigens is het beter om water te geven dat op kamertemperatuur is, dus geen koud water uit de kraan. Zijn de bladeren van de plant geel? Dan geef je het teveel water! Dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *